Så har Zlatan tagit steget fullt ut i och med att han går in som delägare i spelbolaget Bethard. Tidigare har han gjort reklam för Bethard men det har betraktats som vilken reklam som helst då Zlatan har varit affischnamn för flera olika företag, svenska som internationella. Men det är en stor skillnad att gå in i ett spelbolag som delägare, det finns uppenbara risker för oegentligheter. Under sin tid i Manchester United gjorde Zlatan reklam för Bethard och han blev då noga kontrollerad av den engelska fotbollsunionen att allt gick laglig till och att han följde alla regler.

Zlatans delägarskap inte helt okontroversiellt

I och med Zlatans flytt till LA Galaxy så har det engelska fotbollsförbundet inget med Zlatans förehavanden att göra längre. Själv säger Zlatan att han länge har varit intresserad av att vara mer delaktig i ett spelbolag men det har inte känts rätt förrän nu med Bethard. Bethard har svenska rötter och en av grundarna som även är VD för bolaget kommer från Malmö. Nu med Zlatan ombord på tåget kommer man att satsa hårt på att bygga nästa generations sajt för sportsbetting. Då är naturligtvis Zlatan given som reklampelare för en sådan satsning. Men det är som sagt inte helt okontroversiellt.

Zlatan får nobben av blågult i VM

Bortsett från kritiken kring affären med Bethard har det blåst en smula kring den 36-årige fotbollsspelaren. Inför VM i fotboll så lät Zlatan påskina att det var han som avgjorde om han skulle spela för Sverige i blågul-tröja eller inte. Riktigt så låg det inte till även om Zlatan gärna ville att det skulle vara så. Han var inte så välkommen som han trodde. I sin senaste reklamfilm för telefonjätten Samsung får han ett samtal till sitt smarta armbandsur och det är en ”Janne” som ringer. Zlatan bryr sig inte om att svara. Underförstått så nobbar Zlatan ett samtal från landslagets förbundskapten.


Insättningsbonusar